image
Sursa foto: jurnal.md

Moldovagaz anunță că a început recalcularea costului gazului plătit anterior de persoanele juridice

Moldovagaz a anunță că început recalcularea costului gazelor naturale, consumate de persoanele juridice în perioada 1 ianuarie 2018 - 16 martie 2018, pentru o sumă totală de 304,369 de milioane de lei.

Potrivit serviciului relații publice al companiei, procesul va fi finalizat în termen de 4 luni, începând cu luna mai a anului curent. În cazul persoanelor juridice active (consumatori existenți), suma totală recalculată va fi de 98,573 de milioane de lei (inclusiv TVA).

Totodată, în cazul persoanelor juridice inactive (deconectate pentru datorii, au reziliat contractul de furnizare, au intrat în procesul de insolvabilitate etc.), suma totală recalculată va fi de 24,137 de milioane de lei (inclusiv TVA).

În același timp, sumele plătite anterior de către întreprinderile din complexul termoenergetic vor fi compensate în luna mai printr-o plată unică sau prin stingerea creanțelor și obligațiunilor reciproce. În cazul SA „Termoelectrica” cifra va fi de 161,355 de milioane de lei, iar SA „CET-Nord” 20,303 milioane de lei.

Decizia de recalculare a costului gazului consumat a fost luată pe baza unei hotărâri a Consiliului de Administrație al ANRE.

Noutăţile partenerilor

comentarii: