image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu/Jurnal.md

Reporter Jurnal de Chișinău, intimidat de un polițist care nu știe ce înseamnă legea privind datele cu caracter personal

Fotoreporterul Jurnal de Chișinău, Nadejda Roşcovanu, a fost astăzi intimidată de un polițist de patrulare care crede că dacă este fotografiat în spațiu public în timp ce își face meseria i se încalcă dreptul la protecția datelor cu caracter personal.

Totul s-a întâmplat pe strada Bănulescu-Bodoni din centrul capitalei, unde polițistul de patrulare Stanislav Macovei, angajat al INP, dădea târcoale unei mașini parcate neregulamentar. Polițistul ezita să întocmească un proces-verbal, ceea ce a stârnit curiozitatea fotoreporterului. La văzul aparatului de fotografiat, polițistul s-a apropiat cu o atitudine de intimidare, întrebând fotoreporterul dacă știe de legea privind protecția datelor cu caracter personal, care ar obliga-o să nu-i expună fața.

După ce Nadejda Roșcovanu s-a prezentat și l-a rugat să-i explice mai bine cum înțelege el această lege, polițistul s-a pierdut cu firea și a început deja să acuze jurnalista că-l împiedică să-și exercite meseria.

Nadejda Roșcovanu/Jurnal.mdNadejda Roșcovanu/Jurnal.md

Nadejda Roșcovanu/Jurnal.mdNadejda Roșcovanu/Jurnal.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: