image
Sursa foto: facebook/ Lilia Lebădă

De ce diaspora trebuie să vină la protestul din 26 august?

Lilia Lebădă, o moldoveancă stabilită în Italia, explică de ce disapora trebuie să vină la protestul din 26 august din Chișinău.

„De ce Diaspora trebuie să vină la protestul din 26 august? Pentru că populația rămasă în țară se împarte în:

a. cei care au frică de sistem.

b. cei cărora nu le pasă.

c. cei cărora le pasă, dar nu au putere, pentru că sunt puțini”, a scris pe Facebook conaționala noastră, Lilia Lebădă.

„Fiind prezentă la protestele din 24 Iunie și 1 Iulie curent, am notat lipsa tinerilor, am notat lipsa multor prieteni, cunoștințe care locuiesc permanent în țară. Nu justific lipsa lor, dar îi înțeleg. Au frică. Frică să piardă locul de muncă, bunurile pe care le posedă, frică de intimidări, frică chiar și pentu viața lor și a familiei lor”, susține Lilia Lebădă.

Potrivit conaționalei noastre, anume cetățenii din disporă sunt cei care își pot exprima liber nemulțumirea față de această guvernare.

„De ce Diaspora poate să fie cheia soluționării problemelor în țară? Pentru că noi suntem liberi! După protestul din iulie, o persoană cu un capital considerabil din țară m-a contactat și mi-a zis: Lilia, apreciez ceea ce faceți și dacă este nevoie de ajutor, eu vă susțin, dar nu mă pot expune”, a spus moldoveanca.

„Deci, noi suntem scuturile, noi suntem cei care suntem chemați pe baricade. Pe cât de paradoxal, pe atât de adevărat. Doar cei cu o minte liberă și trează pot să învingă! Țara are nevoie de noi toți!”, a conchis Lilia Lebădă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: