image
Sursa foto: Facebook/Irina Vlah

Gestul controversat al guvernatorului găgăuz: Irina Vlah și-a pus semnătura pe mai mulți bebeluși

Un gest controversat, făcut de guvernatorul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, a stârnit discuții aprinse pe rețelele de socializare. După ce a felicitat două surori din satul Cișmichioi, raionul Vulcănești, care au născut tripleți și, respectiv, gemeni, bașcanul de la Comrat și-a pus semnătura pe tricoul fiecărui bebeluș.

Mai mult, pe hainele celor cinci micuți era imprimat chipul Irinei Vlah.

Irina Vlah, însoţită de către deputatul PSRM Fiodor Gagauz şi de preşedinta raionului Vulcăneşti, a fost la cele doi familii din satul Cișmichioi pe 8 iunie.

În aceeași zi, a publicat pe pagina sa de Facebook zeci de fotografii făcute la fața locului și un mesaj, în care a scris că le-a vizitat pe cele două surori care au născut într-un interval de patru luni. Una dintre femei a adus pe lume tripleți, iar cealaltă - gemeni.

Guvernatorul Autonomiei Găgăuze a mai spus că mămicile i-ar fi îmbrăcat pe micuți în acele tricouri cu chipul ei și i-au înmânat o diplomă de mulțumire.

În poze se vede cum Irina Vlah scrie cu o cariocă, pe spatele copiilor, numele fiecăruia dintre ei și își pune semnătura. Acest gest al bașcanului de la Comrat nu a rămas fără atenţia utilizatorilor de internet.

Unii au scris că e un gest obscur, preelectoral sau că „liderul nord-coreean, Kim Jong-un, e în stare de șoc pentru că el nu a avut o asemenea idee”, iar alții au spus că nimic nu îi mai miră în țara noastră.

Celor două surori din Cişmichioi, care locuiesc în casa părinţilor, li s-a promis că li se va oferi din bugetul regiunii câte un ajutor de 20 de mii de lei şi, respectiv, 50 de mii de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: