image
Sursa foto: jurnal.md

Update: Informația că Sternioală și-a dat demisia nu se confirmă

UPDATE 15:50 // Declarația ministrului de Justiției, Fadei Nagacevschi, precum că judecătorul Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală a depus cerere de demisie, nu se confirmă.

Potrivit directorului interimar al CSM, Dorel Musteață, până acum nu a fost înregistrată o cerere din partea lui Sternioală.

Totodată, șefa Serviciului de presă a Parlamentului, Liliana Anghel, neagă existența unei astfel de cereri.

--------------------------------------------------------------------------

Judecătorul Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală, și-a depus cererea de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție.

Despre aceasta a anunțat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi în cadrul unei emisiuni de la TVR.

Fadei Nagacevschi declacat „cu privire la Domnul Sternioală, din informațiie pe care le am eu el a depus deja cerere de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al CSJ”.

Totodată acesta a mai declarat că vrea să înțeleagă ce urmărește ex-ministrul justiției, Olesea Stamate, după ce aceasta l-a acuzat că l-ar fi protejat pe Oleg Sternioală.

Doamna Stamate a fost și a votat o dată pentru ridicarea unor imunități, și hotărârea CSM-ului, ridicarea unor imunități, a fost contestată în instanța de judecată de către cel căruia i s-a ridicat imunitatea, și instanța de judecată a suspendat actul emis de către Consiliul Superior al Magistraturii, inclusiv votat de căter Doamna Stamate. În situația respectivă acel dosar pornit ar putea fi viciat datorită faptului că imunitatea ar fi fost ridicată ilegal, sau cel puțin există anumite suspiciuni”, a declarat Nagacevschi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: