image
Sursa foto: digisportro

Echipa lui Calancea a făcut un pas uriaş spre finala Cupei României

CS U Craiova este cu un picior în finala Cupei României. Echipa antrenată de Devis Mangia, în care Nicolae Calancea a fost integralist, a încântat în meciul tur cu FC Botoşani şi s-a impus cu 5-1. Alexandru Băluţă a reuşit un hat-trick.

Oltenii au început cum nu se poate mai bine partida de pe teren propriu contra moldovenilor şi a deschis scorul în minutul 12. Lăsat în afara lotului la ultima partidă din campionat, Băluţă nu l-a mai dezamăgit pe Mangia şi a marcat din pasa surprinzătoare a lui Gustavo.

Imediat moldovenii puteau restabili egalitatea. Golubovic l-a imitat pe Cristiano Ronaldo şi a trimis acrobatic din foarfecă, dar Calancea a respins cu un reflex extraordinar.

La cealaltă poartă, Băluţă a dublat avantajul alb-albaştrilor, cu un şut cu piciorul stâng, dar bucuria gazdelor a fost scurtă. Florin Acsinte a marcat pentru FC Botoşani cu o super execuţie, după eroarea lui Dimitrov.

Craiova a revenit în atac şi, în prelungirile primei reprize, Gustavo l-a convins pe Horaţiu Feşnic să acorde penalty. Tot el a punctat de la 11 metri şi a refăcut diferenţa de două goluri.

Festivalul ofensiv al gazdelor a continuat şi după pauză, când a marcat şi Mitriţă, după o acţiune de toată frumuseţea. Rezultatul final l-a stabilit Băluţă, care a transformat impecabil o lovitură liberă.

S-a terminat 5-1, iar returul de pe 9 mai, pare o simplă formalitate pentru Craiova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: