image
Sursa foto: AP

Ministrul turc de Externe afirmă că Donald Trump îl va EXTRĂDA pe Fethullah Gulen

Donald Trump l-a asigurat pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan că administraţia sa face tot ceea ce este necesar pentru a-l extrăda pe Fethullah Gulen, căruia Ankara îi impută tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, a anunţat duminică ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.

„În Argentina, Trump i-a spus lui Erdogan că ei acţionează în vederea extrădării lui Gülen şi altor persoane”, a declarat Cavusoglu, evocând summitul G20 care a avut loc în urmă cu două săptămâni la Buenos Aires, scrie news.ro.

Turcia reclamă de mult timp extrădarea opozantului, odinioară un apropiat al şefului statului şi care trăieşte în exil în Statele Unite din 1999, însă Washingtonul a anunţat în mai multe rânduri că soarta acestuia depinde de justiţie.

Potrivit presei americane, administraţia Trump ar căuta un mijloc legal prin care să-şi justifice extrădarea, cu scopul de a convinge astfel Ankara să nu mai exercite presiuni asupra Arabiei Saudite în scandalul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, ceea ce Casa Albă a dezminţit.

„Eu am văzut recent o anchetă credibilă a FBI cu privire la felul în care organizaţia lui Gülen evită fiscul”, a continuat Mevlut Cavusoglu, în marja Forumului de la Doha.

Evocând Siria, în care Turcia susţine o aripă a insurecţiei, şeful diplomaţiei turce a apreciat că Ankara ar putea să coopereze cu preşedintele Bashar al-Assad în cazul în care acesta obţine o nouă legitimitate democratică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: