image
Sursa foto: uefa.com

A fost lansată mingea oficială cu care Moldova va juca în Liga Națiunilor UEFA

Mingea cu care se va juca în Liga Națiunilor UEFA a fost lansată duminică, 1 septembrie. Balonul este creat de Adidas și urmează să fie folosit în prima etapă a competiției care va debuta în această lună.

Bazându-se pe designul mingii de la CM din Rusia, Adidas Telstar 18 2018, balonul folosit în Liga Națiunilor este alb - argintiu, cu elemente de design colorate pe partea superioară.

Liga Națiunilor UEFA 2018-19 va fi sezonul inaugural al Ligii Națiunilor UEFA, o competiție internațională de fotbal care implică toate cele 55 de asociații membre ale UEFA.

În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, Moldova poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la Euro 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2.

Pentru această primă ediție, UEFA a alocat un fond de premiere de aproximativ 77 de milioane de euro, iar aproximativ 10 % din această sumă va intra în bugetul federației a cărei echipă va câștiga trofeul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: