image
Sursa foto: colaj Jurnal.md

Deputați din PD și PSRM vor monitoriza alegerile parlamentare din Azerbaidjan

Un grup de deputați din Republica Moldova va participa la monitorizarea alegerilor în Milli Mejlis – Parlamentul Republicii Azerbaidjan.

Este vorba despre democratul Vladimir Vitiuc, secretarul Comisiei politică externă și integrare europeană, și socialistul Fiodor Gagauz, vicepreședintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială a Parlamentului, aceștia vor participa la monitorizarea alegerilor din partea Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (CSI).

Totodată, Alexandru Jizdan, deputatul PD și președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, va participa la monitorizarea alegerilor în Parlamentul azer în cadrul Misiunii de observatori din partea Adunării Parlamentare GUAM (Georgia, Ucraina, Azerbaidjan, Moldova).

Pe 5 decembrie 2019, Președintele Republicii Azerbaidjan Ilham Aliyev a semnat decretul privind dizolvarea Milli Mejlis-ului de legislatura a V-a și numirea datei alegerilor parlamentare anticipate care vor avea loc pe 9 februarie curent.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: