image
Sursa foto: AP/Alessandra Tarantino

Numărul noilor infectări cu coronavirus crește dramatic în Europa; În tot mai multe țări se discută despre carantina totală

Europa revine încet-încet la carantina totală. Prima țară europeană care a trecut de un milion de cazuri, Spania, este la un pas de a instaura din nou lockdown-ul.

Franța a depășit și ea acest prag psihologic, în timp ce în Germania bilanțul deceselor a trecut de 10.000 de morți. Și în Italia se discută tot mai apăsat despre o carantină de cel puțin două săptămâni, la nivel național. I

ar în capitala Belgiei, magazinele se vor închide la ora 20:00 și nimeni nu va mai avea voie să iasă pe stradă după 22:00. În timp ce Organizația Mondială a Sănătății avertizează: suntem într-un moment periculos, și este de abia luna octombrie.

„Ne aflăm într-un moment critic în această pandemie, în special în emisfera nordică. În prea multe țări se înregistrează o creștere exponențială a cazurilor, iar acest lucru face ca spitalele și secțiile ATI să fie aproape de capacitatea maximă sau să o depășească”, a declarat directorul general OMS, Tedros Ghebreyesus, citat de Digi24.

Europa înregistrează cea mai accentuată creștere - peste 42%. 30 din 53 de țări europene au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 într-o săptămână, între 16 și 22 octombrie. La nivelul continentului, sunt peste 8 milioane de infectări și în jur de 260.000 de morți.

În Spania, cel puțin 8 regiuni autonome cer guvernului de la Madrid să ia o decizie pentru toată țara. Oficialii regionali vor restricții de ciruclație mai ales pe timp de noapte, cum se aplică deja în Franța, Italia și Belgia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: