image
Sursa foto: Profimedia

Fanii lui PSG, în război cu conducerea clubului și cu vedetele echipei. “Respectați-ne! Ne-am pierdut identitatea”

Nucleul dur al fanilor echipei Paris Saint-Germain, Collectif Ultras Paris (CUP), a transmis un comunicat ferm conducerii clubului, în care își manifestă nemulțumirea față de situația actuală.

Grupul de fani condamnă mentalitatea conducerii clubului și a “starurilor” din cadrul echipei, care nu ar pune fotbalul pe primul plan, ci partea financiară.

Collectif Ultra Paris trage un semnal de alarmă în privința identității clubului și cere un proiect concret pentru anii următori.

Ultrașii avertizează că vor protesta dacă situația nu se va schimba. Concret, conducerea clubului și jucătorii de la PSG sunt acuzați că nu sunt interesați decât de Liga Campionilor și ignoră cu bună știință competițiile interne, doar pentru că nu aduc un plus important din punct de vedere financiar.

Argentinianul Leo Messi (34 de ani), adus în această vară la Paris de la FC Barcelona, este vizat de mesajul fanilor.

“De prea mult timp, clubul ne oferă ceva ce nu putem susține. Clubul vrea să fie un brand global, obsedat să vândă tricouri, până la punctul în care uită de istorie și își insultă fanii și joacă pe teren propriu în tricouri de deplasare.

Este un club care strânge staruri precum un copil răsfățat, fără să pună la punct un plan sportiv coerent. Este un club care visează atât de sus încât începe sezonul abia în februarie, în timp ce disprețuiește trofeele interne.

Nu mai recunoaștem acest club, și-a pierdut ADN-ul, identitatea. Conducerea este greu de înțeles la toate nivelurile. Avem o problemă cu schimbarea constantă a antrenorilor.

Sunt fotbaliști care joacă rar și pentru fotbalul nu pare să fie o prioritate reală. Avem un management nepotrivit pentru jucătorii tineri și este o lipsă crasă de respect pentru echipa de fotbal feminin”, este mesajul postat de Collectif Ultra Paris.

În acest sezon, PSG are un avans de 13 puncte în fruntea clasamentului din Ligue 1, după 23 de runde.

În Cupa Franței, PSG a fost eliminată de Nice în faza optimilor de finală, după loviturile de departajare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: