image
Sursa foto: marca.com

Rusia comite „crime de război” în Ucraina, acuză diplomația franceză

Rusia comite "în mod evident crime de război" în Ucraina, a acuzat din nou, joi, Ministerul Afacerilor Externe al Franţei, subliniind că bombardamentele masive de miercuri "nu vizau nicio ţintă militară", informează AFP.

"Franţa condamnă cu cea mai mare fermitate bombardamentele masive declanşate de Rusia pe 23 noiembrie împotriva Kievului, Liovului şi mai multor alte oraşe ucrainene", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei franceze într-un comunicat, notează Agerpres.

"Această ţintire sistematică a populaţiei în pragul iernii arată dorinţa clară a Rusiei de a face să sufere poporul ucrainean, de a-l priva de apă, de căldură şi de electricitate, pentru a-i frânge rezistenţa", a continuat purtătoarea de cuvânt, adăugând că "aceste acţiuni constituie în mod clar crime de război".

Preşedintele francez Emmanuel Macron a apreciat miercuri, pe Twitter, că "orice lovitură împotriva infrastructurilor civile constituie o crimă de război şi nu poate rămâne nepedepsită".

În urma bombardamentelor ruse din 10 octombrie, şefa diplomaţiei franceze Catherine Colonna a declarat de asemenea că aceste atacuri sunt asimilabile unor crime de război.

Termenul de "crime de război" a fost utilizat de asemenea de Uniunea Europeană şi Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în octombrie în legătură cu acţiunile Rusiei în Ucraina.

Luni, şi SUA au denunţat "crime de război sistematice" din partea Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a susţinut că Rusia a atacat doar ţinte de importanţă militară, nu unele "sociale".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: