image
Sursa foto: EPA

Cetățenii RM vor solicita un nou tip de autorizații pentru a intra în Spațiul Schengen, începând cu 2021

În 10 luni Uniunea Europeană va introduce un nou filtru de securitate pentru cetățenii a peste 60 de țări care se bucură în prezent de regimul fără vize în cazul călătoriilor scurte, inclusiv Republica Moldova.

Astfel, deținătorii de pașapoarte moldovenești care intenționează să călătorească într-o țară care face parte din Spațiul Schengen vor avea nevoie de autorizații de călătorie, pe care vor putea să le obțină online, indiferent de scopul călătoriei.

Măsura va fi aplicabilă cu începere din 1 ianuarie 2021, scrie mold-street.com.

Sistemul European de Informare și Autorizare a Călătoriei, cunoscut drept ETIAS, a fost elaborat în special pentru a lua în evidență toate persoanele care intenționează să intre în Spațiul Schengen și cei care vizitează un stat Schengen.

Noul registru va permite intrarea doar celor care se conformează condițiilor prevăzute de acordurile privind regimul fără vize cu statele terțe.

Potrivit oficialităților UE, în acest mod organele competente vor cunoaște din timp vizitatorii înainte ca aceștia să ajungă într-o țară din Spațiul Schengen și cele afiliate Acordului Schengen, facilitând reținerea criminalilor și prevenirea intrării în cazul persoanelor nedorite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: