image
Sursa foto: jurnal.md

Dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durleşti: Încă 30 de zile de arest pentru persoana reținută

Judecătoria Chişinău (oficiul Ciocana) a prelungit mandatul de arestare pe numele persoanei, reţinute de CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durleşti.

Aceasta a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Anterior, învinuita a fost arestată preventiv pentru 20 de zile. Decizia poate fi contestată.

Este vorba de fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, bănuită de implicare în afaceri dubioase de înstrăinare a unor terenuri din proprietatea Primăriei Durlești și a fost plasată în arest pentru 20 de zile, a anunțat CNA. Oamenii legii susțin că bugetul Primăriei a fost prejudiciat cu peste 6,5 milioane lei.

Diana Crudu este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă până la opt ani de detenție cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

În 2019, Diana Crudu a deținut funcția de secretar de stat al Ministerului Agriculturii, în Guvernul condus de Maia Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: