image
Sursa foto: border.gov.md

Un șofer moldovean riscă să fie amendat după ce s-a prezentat la frontieră cu certificatul de înmatriculare auto falsificat

Un moldovean de 28 de ani riscă să primească o amendă usturătoare după ce a prezentat un act fals la intrare în țară.

Prezentându-se la linia de control la volanul mijlocului de transport de model Mercedes VITO, conducătorul auto a oferit actele necesare pentru autorizarea intrării în țară. În timpul verificării, angajatul Poliției de Frontieră a observat lipsa unor elemente de protecție asupra certificatului de înmatriculare a mașinei. Acesta ar fi fost perfectat și eliberat de către instituția competentă din Republica Franceză.

Astfel s-a aplicat controlul suplimentar și s-a constatat falsificarea documentului sus menționat, prin intermediul tehnicii din dotare. Și anume, s-a identificat ștergerea mecanică a numărului certificatului de înmatriculare, lipsa datelor în baza de date oficială și lipsa abțibildurilor privind trecerea reviziei tehnice.

Șoferul, cetățean al R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, a comunicat că nu este în cunoștință de cauză referitor la cele depistate și faptul că este dispus că colaboreze pentru explicarea cauzele incidentului.

În repercursiune, polițiștii de frontieră au întocmit process verbal de constatare și audiere a infracțiunii privind uz de fals în actele oficiale. Cercetările vor continua sub toate aspectele legale până la elucidare circumstanțelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: