image
Sursa foto: shutterstock.com

Alexandru Slusari critică invazia produselor ucrainene în supermarketurile din RM, în defavoarea celor autohtone

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, se arată îngrijorat de creșterea importurilor din Ucraina a produselor lactate și a celor din carne, în defavoarea producătorilor autohtoni.

Potrivit lui Slusari, în primele patru luni ale anului 2019, a crescut importul din Ucraina, comparativ cu perioada similară din 2017, a cărnii de pasare - de două ori; lapte și smântână din lapte neconcentrate - aproape de patru ori, înghețată - cu 75%.

„Aștept acum statistica de la producătorii autohtoni de sucuri și conserve. Înțeleg că tendința este aceeași. Tot mai des observ cum în supermarketuri tot mai puțin se vând bomboanele moldovenești, iar rafturile sunt ocupate de dulcuri din țara vecină. Este alarmant ceea ce se întâmplă. După fiecare producător autohton sunt locuri de muncă pentru cetățenii noștrii, care foarte puțin au rămas în Moldova”, a menționat Alexandru Slusari.

„Suntem în mare întârziere cu acțiunile de protejare a producătorilor autohtoni. Avem sarcina să remediem situația cât mai urgent”, a adăugat vicepreședintele Parlamentului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: