image
Sursa foto: Profimedia

17 milioane de bilete solicitate până acum pentru Mondialul din Qatar

Un număr de 17 milioane de bilete au fost solicitate până acum pentru Cupa Mondială din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie), a anunţat marţi FIFA, scrie AFP.

Cu toate acestea, FIFA a menţionat că din păcate nu vor fi disponibile decât ceva mai mult de 2 milioane de bilete pentru Mondialul care va avea loc pentru prima oară într-o ţară arabă.

"Rezidenţii din Qatar reprezintă cea mai mare parte a acestui total, atins în doar 20 de zile. Nenumărate cereri au venit şi din alte ţări cum ar fi Anglia, Arabia Saudită, Argentina, Brazilia, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite, Franţa, India şi Mexic", a arătat FIFA într-un comunicat.

Finala, programată pe 18 decembrie, este meciul care a generat cel mai mult entuziasm, cu 1,8 milioane de solicitări.

Prima fază a vânzării de bilete pentru Cupa Mondială, care a început pe 19 ianuarie, s-a încheiat marţi, la 13:00, ora Doha (11:00 GMT).

"Între timp, în funcţie de disponibilitate, FIFA va comunica datele următoarei faze de vânzări, care va urma principiul "primul venit, primul servit'", spune comunicatul.

Potrivit condiţiilor de vânzare puse în practică de organizatori, un sistem de loterie permite clienţilor internaţionali să cumpere bilete la un preţ începând de la 69 de dolari (61 de euro), pentru întâlnirile din faza grupelor.

Preţul unui bilet pentru finală poate ajunge la 1.607 dolari, în jur de 1.400 euro.

FIFA speră să colecteze peste 500 de milioane de dolari din bilete, drepturi de difuzare şi alte venituri comerciale de la Cupa Mondială.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: