image
Sursa foto: Getty Images

Am trăit-o ca jucător: Explicațiile lui Deschamps pentru evoluția Franței după Cupa Mondială

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, adversarul Moldovei în preliminariile Euro 2020, a declarat că nu este surprins că primele 3 clasate la Cupa Mondială de fotbal 2018 nu au reuşit să se califice la turneul Final Four al Ligii Naţiunilor, deoarece jucătorii ''nu sunt roboţi'' şi resimt încă oboseala de după turneul final din Rusia, relatează L'Equipe.

''Nu este o scuză, dar jucătorii nu sunt roboţi. Nu este o întâmplare că primele trei de la Cupa Mondială nu s-au calificat", a declarat Deschamps într-un interviu pentru Le Monde. Franţa, Croaţia şi Belgia nu au reuşit să câştige grupele lor în Liga A.

''Jucătorii au avut puţină vacanţă, apoi o pregătire scurtă la echipele de club, înainte de a înlănţui trei luni de competiţii. Un recul era inevitabil. Nu e vorba de micşorarea presiunii, ci de o uzură fizică şi psihologică. Am trăit-o ca jucător în sezonul 1998/1999 şi mi-a servit în analiza mea, chiar dacă nu am făcut referire la trecutul meu pe teren în faţa jucătorilor'', a declarat Deschamps.

Pentru turneul Final Four al Ligii Naţiunilor s-au calificat Portugalia, Anglia, Olanda şi Elveţia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: