image
Sursa foto: axanews.ro

Doi bărbați riscă să fie cercetați penal pentru corupere activă și refuzul de la testarea alcoolscopică

Doi bărbați riscă să fie cercetați penal pentru corupere activă și refuzul de la testarea alcoolscopică, după ce au fost prinși de polițiști beți la volan. Aceștia au încercat să le propună mită 1200 de lei și 300 de euro agenților de patrulare pentru a scăpa basma curată. Cazurile au avut loc în raionele Cahul și Drochia.

Noaptea trecută în jurul orei 03:00, polițiștii de patrulare au stopat în localitatea Giurgiulești, din raionul Cahul, un automobil de marca BMW la volanul căruia se afla un tânăr de 29 de ani din aceeași localitate.

În timpul documentării polițiștii au constatat faptul că de la bărbat se simte un miros puternic de alcool, motiv pentru care i-a fost propusă testarea alcoolscopică. Șoferul a refuzat categoric, ba mai mult, a avut tentativa de a propune bani polițiștilor pentru a nu documenta cazul.

„Deși polițiștii i-au explicat conducătorului auto prevederile legislației și răspunderea pe care o poartă în cazul coruperii polițiștilor, acesta oricum a continuat acțiunile ilegale lăsând în portiera automobilului de serviciu bani în sumă de 300 de euro. Imediat șoferul a fost înlăturat de la volan, iar automobilul a fost transmis unei rude”, informează Poliția.

Un alt caz similar a avut loc, tot ieri, în satul Țarigrad, din raionul Drochia, unde un bărbat de 62 de ani fiind la volanul unui automobil de marca VAZ a fost stopat de polițiști pentru conducerea neuniformă pe drumul din localitate.

Conducătorului auto i-a fost propusă testarea alcoolscopică, acesta categoric a refuzat, a urcat la volanul automobilului și a plecat de la locul unde fusese stopat.

„Acesta a fost depistat de polițiști în apropiere de domiciliul său. Ulterior fiind însoțit la sectorul de poliție pentru investigații. În biroul de serviciu, bărbatul a propus polițiștilor mită în sumă de 1.200 de lei pentru a nu înregistra cazul. Deși a fost somat să înceteze acțiunile ilegale, acesta a continuat să se manifeste agresiv și a aruncat banii pe masa polițistului. Acțiunile ilegale ale bărbatului urmează a fi investigate în cadrul unui proces penal”, precizează oamenii legii.

Cazurile au fost înregistrate și urmează a fi investigate conform legislației, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Noutăţile partenerilor

comentarii: