image
Sursa foto: AP

Care e ţara cu cel mai lung program de lucru pentru angajaţi şi ce trebuie să facă aceştia pentru a rezista regimului inuman

Metoda folosită de angajaţii din Coreea de Sud, ţara cu unul dintre cele mai lungi programe de lucru la nivel mondial, poate fi descrisă într-un singur cuvânt: deskterior.

Acesta e un trend care circulă în rândul milenialilor din Coreea de Sud, care îşi decorează birourile pentru a face faţă orelor lungi de program. „Biroul este locul unde petrec cel mai mult timp, aşa că m-am gândit să îl personalizez cu diverse lucruri aduse de acasă şi cu figurinele sau păpuşile mele preferate, care să aducă o energie pozitivă asupra muncii mele”, povesteşte Rha Hye-young, manager de vânzări, citată de BBC.

Coreea de Sud are unul dintre cele mai lungi programe de lucru din toate ţările. Acest fapt a determinat implementarea În 2008 a unei legi care să limiteze numărul de ore lucrătoare dintr-o săptămână la 52, ceea ce este greu chiar şi de imaginat pentru mulţi dintre noi.

Conceptul „Deskterior” aduce un strop de fericire în zilele lungi de lucru de la birou. „Mi-am tot decorat biroul timp de aproape 10 ani. Am început cu lucruri simple, cum ar fi tastatura sau mouse-ul, dar curând au început să mă atragă şi alte decoraţiuni drăguţe, astfel încât am reuşit să transform spaţiul de lucru într-un loc reconfortant”, povesteşte Lee Se-young, sales manager, transmite Digi24.

„În contrast cu generaţiile anterioare, care percep locul de muncă doar ca pe un mijloc de trai, tânăra generaţie nu face doar această asociere, ci aleg să îşi exprime individualitatea personalizându-şi spaţiul de lucru după bunul plac”, explică Lee Hyang-eun, profesor de design.

Noutăţile partenerilor

comentarii: