image
Sursa foto: MAIA SANDU//FACEBOOK

Liderii Blocului ACUM Platforma DA și PAS au făcut un bilanț al anului politic 2018

Copreședinții BLOCULUI electoral ACUM Platforma DA și PAS au fost invitații lui Val Butnaru la ediția de joi a emisiunii Cabinetul din umbră de la Jurnal TV. Maia Sandu și Andrei Năstase au făcut un bilanț al anului politic 2018 și au vorbit despre planurile de viitor. Detalii, în cele ce urmează.

„Cu cât mai trăsnite atacurile, cu cât mai frecvente aceste acuzații neghioabe, cu cât mai mare hărțuirea simpatizanților sau mai bine zis a activiștilor blocului, cu atât mai mare frica lor și cu atât mai mare înțelegerea lor că lucrurile stau prost pentru ei și că blocul este o forță.” a declarat Maia Sandu, copreședintă a BLOCULUI ACUM DA PAS.

Andrei Năstase, copreședinte al BLOCULUI ACUM DA PAS a menționat că: „Avem șanse reale să câștigăm alegerile. Sunt și alte argumente sau vin și alte argumente și anume uitați-vă cum își instalează la Curtea Constituțională oameni mai docili decât pe cei pe care îi avea în alte instituții. Asta înseamnă agonie, asta înseamnă disperare, asta înseamnă panică. Înseamnă că știu ei ceva și înțeleg foarte bine că următoarele alegeri vor fi pierdute.”

Copreședinții blocului electoral ACUM Platforma DA PAS au avut și un mesaj pentru cetățenii din diasporă.

„ E bine să ne înregistrăm, în același timp vreau să atenționez instituțiile statului că ceea ce încearcă să facă Comisia Electorală Centrală când spune că se vor lua decizii unde să se deschidă secții de vot în funcție de numărul de oameni care s-au înregistrat, înregistrarea nu este obligatorie, iar Guvernul, Comisia Electorală Centrală atunci când iau decizia despre locurile și numărul secțiilor de vot trebuie să se informeze din datele de la alegerile prezidențiale.” a spus Maia Sandu.

Andrei Năstase a afirmat că: „De ieșit la vot, trebuie să ieșim cu toții, și cei de acasă și cei din diasporă pentru că ei au făcut tot posibilul ca diaspora noastră să fie înlăturată de la dreptul de a vota. Iată când e vorba să trimită remitențe acasă, să ajungem până la peste 20 la sută din PIB remitențele să ajungă, iată atunci este bine, sunteți bineveniți oameni buni, trimiteți bani acasă ca să întreținem acest regim, iar când este vorba de votat sau să fim aleși în diasporă, iată aici se pun tot felul de opreliști.”

Maia Sandu și Andrei Năstase au promis că vor prezenta în curând echipa, care va merge la alegerile parlamentare. „Viitorul o să-l construim împreună. Noi în genere vrem să construim lucrurile acum, noi nu vrem să amânăm viața mai bună, salariile mai mari și alte lucruri pentru nu știu câți ani, noi credem că schimbarea trebuie să o începem acum, imediat după alegerile parlamentare, dar aceste lucruri le putem face împreună cu oamenii. Absolut fiecare vot contează, absolut fiecare cetățean poate să contribuie vorbind cu semenii, vorbind cu colegii, cu vecinii, explicându-le unde-i minciuna și unde este adevăr. Lucrurile bune putem să le facem noi împreună, să trecem peste această dezamăgire totală, să credem în forțele proprii, să ne eliberăm și să începem a construi zi de zi.

Eu vreau să îi rog pe oameni să fie încrezători. Știu că trăim timpuri care sunt mai complicate, știu că ne confruntăm cu probleme și așa pare situația că mergem din mai rău în mai rău și este așa, dar în același timp noi ne avem unii pe alții, noi trebuie să ne sprijinim unii pe alții, noi trebuie să ne mobilizăm, să credem. Împreună putem să învingem ” , a spus Maia Sandu. Andrei Năstase a adăugat că: „Viitorul depinde de noi, de ceea ce vom alege. Dacă vom alege libertate, vom avea libertate. Dacă nu ne vom dori, dacă nu o să alegem libertate, vom rămâne în această robie pe care ne-au construit-o cei care se află astăzi la guvernare. E mult de vorbit despre viitor. Eu mi-l doresc cu familia acasă, eu mi-l doresc alături de cei mai dragi mie oameni, eu mi-l doresc cu familiile împrăștiate în toată lumea reunite aici, acasă. Eu vă invit să aveți încredere, să aveți curaj, să nu vă pierdeți credința în Dumnezeu, dar să nu uitați că forțele proprii sunt mult mai mari decât aparent”.

Înregistrarea candidaților pentru scrutin va începe săptămâna viitoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: