image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase îi denunță pe denigratorii săi la PG, SIS și IGP: „Se pregătește FRAUDAREA masivă a alegerilor”

Candidatul unic al forțelor proeuropene și antioligarhice pentru primăria Chișinău, Andrei Năstase, a sesizat Procurorul General, Inspectoratului General al Poliției și Serviciul de Informații și Securitate privind fraudarea masivă a campaniei electorale și a alegerilor locale din 20 mai.

Totodată, Andrei Năstase avertizează organele competente că se pune la cale o mare fraudă în ziua votului. Potrivit președintelui Platformei DA, din afara Chișinăului vor fi aduse mai multe persoane cu autobuzele, pentru a vota în locul locuitorilor municipiului.

„Am constatat o intensificare fără precedent a acțiunilor ilegale și anticonstituționale ale unor persoane, care au demarat acțiuni de denigrare publică a mea și de manipulare a opiniei publice, prin crearea de pagini electronice false, prin intermediul cărora difuzează în spațiul public informații false și denigratoare, injurii și alte mizerii”, spune Andrei Năstase în sesizarea sa.

Candidatul Platformei DA, susținut de PAS și PLDM, spune că daptele date constituie infracțiuni prevăzute în mai multe articole, precum încălcarea inviolabilităţii vieţii personale, falsul informatic, frauda informatică, etc.

„Din acest motiv acestea trebuie să fie cercetate în cadrul unei cauze penale, dat fiind faptul că mi se aduce o atingere gravă a dreptului de a fi ales și se viciază, iremediabil, rezultatele actualului scrutin”, scrie Andrei Năstase, atrăgând atenția că utilizând astfel de scheme criminale, au fost deturnate rezultatele mai multor scrutine din diferite țări ale lumii, dar și la alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 2016.

Andrei Năstase mai spune că în spatele persoanelor vinovate nemijlocit de comiterea infracțiunilor denunțate stau forțe care doresc să destabilizeze în continuare țara, capitala pentru a stăpâni și jefui mai ușor populația.

„Ele mint, manipulează, dezinformează, produc știri false pentru a crea confuzie și haos. În spatele acestor forțe se află binomul Plahotniuc/Dodon, care și-au dat mâna pentru a stăpâni Moldova”, constată Andrei Năstase.

În denunțul său, adresat organelor de drept din Republica Moldova, Andrei Năstase mai vorbește despre informațiile pe care le deține cu privire la intenția binomului de a inunda spațiul mediatic și al rețelelor de socializare pe ultima sută de metri a campaniei electorale cu știri false, sondaje mincinoase, reportaje propagandistice, poze falsificate grosolan, interceptări telefonice trucate și prelucrate, „toate acestea fiind elaborate foarte profesionist pe enorme sume de bani negri proveniți din furturile de miliarde de la cetățeni.”

„Banii cetățenilor, banii moldovenilor, care au fost furați prin tot felul de scheme de corupție sunt acum folosiți pentru a plăti specialiști din țară și din străinătate care se ocupă de falsificarea acestor texte, a fotografiilor, care produc clipuri video mincinoase, chiar cu prelucrarea tehnică a vocii mele, a imaginilor și a contextelor. Culmea cinismului e că sunt îmbinate lucruri adevărate cu minciuni sfruntate, menite să prostească lumea”, mai scrie Andrei Năstase, care face referire și la campania prezidențială, unde aceleași forțe au promovat cele mai oribile știri despre Maia Sandu.

Totodată, Andrei Năstase avertizează organele competente că se pune la cale și o mare fraudă, căci procesul de înregistrare a alegătorilor de meserie, din afara Chișinăului, care vor fi aduși cu autobuzele în ziua votului pentru a vota în locul locuitorilor municipiului, e în plină desfășurare: „Vor vota cu mai multe buletine, vor vota și morții și cei care sunt plecați în străinătate! Vor încerca să schimbe rezultatele alegerilor pentru că sunt disperați să rămână la putere pentru a fura țara în continuare, pentru a-și păstra averile, pentru a scăpa de lege.”

În denunțul său Andrei Năstase solicită identificarea și tragerea la răspundere atât a persoanelor care au pus la cale respectiva campanie de dezinformare și manipulare, cât și a executorilor nemijlociți, cu stoparea imediată a portalurilor și resurselor electronice indicate, pentru a diminua prejudiciul adus comunității, dr și lui personal în calitate de candidat unic al forțelor pro-europene și anti-oligarhice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: