image
Sursa foto: jurnal.md

Inga Grigoriu: „De ce susțin candidatura lui Andrei Năstase la funcția de primar al Chișinăului”

Am fost întrebată de ce susțin candidatura lui Andrei Năstase la funcția de primar al Chișinăului. Am fost surprinsă un pic de această întrebare, dar am decis să vin cu un răspuns, căci totuși fac parte dintr-o frumoasă și unită echipă. Aș vrea ca oamenii să înțeleagă pe cine îi vor avea alături în această nouă provocare - lupta pentru capitala noastră.

Se zice că nu-i atât de nestrăbătut pădurea, dacă știi pe cine vei avea alături atunci când vei purcede la drum.

E simplu să-l cunoști, căci își ține felul lui de a fi la vedere. Nu-și ascunde caracterul după măști sau zâmbete de protocol. Îți conturează harta celui din interiorul său chiar din primele secunde de priviri senine. Regulile ți le trasează clar, lăsând la o parte ghicitorile de tot felul. Te va lua de mână pe neprins de veste sau te va strânge în îmbrățișări. E ușor să înțelegi la ce gândește: de-i sunt ochii în culoare gri, înseamnă că e plin de griji și frământări, iar albastrul cerului îl vei vedea atunci când este fericit. Îți spune simplu, fără mise-en-scene că noi doi avem un singur scop comun.

Așa e el - sincer și direct, iar tu decizi ce-ți este mai aproape - adevărul sau cărări întortocheate.

E aprig și decis atunci când știe că echipa e la fel de hotărâtă. E liderul care își vrea alături lideri. E primul care va ceda, dacă adevărul tău e greu de combătut.

Citește și învață, se inspiră din exemplele cele mai bune. Te provoacă să înveți alături de el, te face să fii la fel de bun. Și da, pentru el chiar orice virgulă contează.

Contează dacă ai făcut ceva în viață sau dacă vrei să faci ceva cu dăruire. Dar cel mai mult contează să fii cu demnitate.

Unii cred că e prea simplu să fii cu toate tunurile pe tine. Alții însă cred că va ceda. Iar pentru oameni contează să știe că au un munte în spate, unul pe care nimeni nu-l va putea înclina sau distruge.

Am auzit de atâtea ori cum oamenii i se plâng pe justiția nedreaptă, de sărăcie, dar și de case pustiite, de faptul că copii sunt plecați. Unii îl iau la dojenit, crezând că ar deține vreo funcție în această țară. I se plâng că deputații sunt corupți, că doar își caută de propriile interese. Iar miniștrii, ce fac ei? De ce nu vin să vadă cum trăiesc acei, ce le achită salariile?

El merge pe la piețe, prin cartiere, privește oamenii în ochi. Unii îl învață ce are de făcut, alții îl întreabă cu ce-l pot ajuta. Unii îi spun că a greșit, alții înțeleg ce greutate își asumă. Unii îi doresc rezistență, alții îi doresc sănătate și familie reunită.

***

Am fost întrebată de ce susțin candidatura lui Andrei Năstase la funcția de primar al Chișinăului. Am fost surprinsă un pic de această întrebare, de parcă nu ar fi destul de clar și firesc, - îmi spuneam zâmbind în gând. Dar am decis să vin cu un răspuns, căci totuși fac parte dintr-o frumoasă și unită echipă.

Aș vrea ca oamenii să înțeleagă pe cine îi vor avea alături în această nouă provocare - lupta pentru capitala noastră.

Inga Grigoriu, vicepreședinta Platformei Demnitate și Adevăr

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: