image
Sursa foto: ap

Belgia plânge victimele atacului de la Liège, revendicat de Statul Islamic

Belgia a adus un omagiu emoţionant celor două poliţiste şi studentului ucişi marţi la Liège de un bărbat radicalizat, a cărui faptă a fost revendicată de Statul Islamic (SI).

”Autorul atacului din oraşul Liège, în Belgia, este un soldat al Statului Islamic”, a declarat gruparea într-un comunicat publicat miercuri de Amaq, agenţia sa de propagandă.

Parchetul federal belgian a confirmat anterior că pista teroristă este privilegiată, anunţând că îl suspectează pe autor, ucis prin împuşcare de forţe de ordine, că a ucis deja un bărbat în noaptea dinaintea atacului.

Steagurile au fost coborâte în bernă în mai multe oraşe din ţară, la o zi după atacul de la Liège, unde premierul Charles Michel a asistat la un moment de reculegere împreună cu 1.000 de persoane şi numeroşi poliţişti cu feţe grave, iar unii cu ochii în lacrimi, scrie news.ro.

Echipa naţională de forbal, ”Diavolii roşii”, care se pregăteşte de Cupa Mondială, a păstrat un moment de reculegere înaintea unui antrenament la Tubize.

Anchetatorii încearcă să clarifice parcursul lui Benjamin Herman, un infractor în vârstă de 31 de ani aflat în ”concediu” penitenciar care s-ar fi radicalizat. Atacatorul a fost ucis marţi de forţe de ordine după o scurtă luare de ostatici în cursul triplului său asasinat la Liège.

Justiţia a reţinut calificarea drept ”asasinate teroriste”, a declarat Wenke Roggen, o purtătoare de cuvânt a parchetului federal într-o conferinţă de presă, în baza ”primelor elemente ale anchetei”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: