image
Sursa foto: perfecte.ro

Substanţe chimice periculoase, descoperite de Autoritatea franceză ANSES, în scutecele pentru copii

ANSES, respectiv Agenţia franceză pentru Alimentaţie, Sănătate, Securitate Profesională şi de Sănătate, a anunţat că autorităţile franceze au găsit în scutecele pentru copii mai multe tipuri de substanţe chimice nocive şi în cantităţi periculoase pentru sănătate.

Printre substanţele găsite se numără compuşi chimici folosiţi pentru parfumuri, compuşi care au fost adăugaţi intenţionat, dar şi produşi care puteau contamina produsele în timpul producţiei, relattează mediafax.ro.

Anunţul ANSES se bazează pe studiile făcute de Joint Laboratories Service (SCL) şi Institutul Naţional al Consumatorilor din Franţa (INC), între 2016 şi 2018, pe mai multe tipuri de scutece, respectiv pe produsele considerate ca având o pondere importantă în uz, potrivit unui comunicat de presă. Pentru un copil francez sunt folosite aproximativ 4.000 de scutece, în trei ani.

Ulterior testelor făcute, cele două autorităţi au solicitat ANSES să verifice în ce măsură cantităţile găsite sunt periculoase pentru sănătatea copiilor, fiind pentru prima dată când Agenţia franceză face asemenea teste.

Autoritatea citată a precizat că a recomandat ca aceste tipuri de substanţe să fie elimintate sau reduse, iar produsele aflate pe piaţă să fie testate. În plus, ANSES a susţinut că este nevoie de un cadru de reglementare mai strict în ceea ce priveşte folosirea scutecelor pentru copii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: