image
Sursa foto: Getty Images

Cât valorează flota de avioane a lui Roman Abramovich. The Bandit, același sitem de securitate cu Air Force One

Roman Abramovich, propietarul echipei Chelsea Londra, unul dintre miliardarii planetei, cu al doilea cel mai mare iaht din lume (Eclipse), deține și o importantă flotă de avioane, în valoare de aproximativ 450 de milioane de euro. Fără îndoială, cel mai cunoscut jet al lui Roman Abramovich este “The Bandit“. Un 767-300ER înmatriculat în Aruba, P4-MES.

După ce a fost în proprietatea Ansett Worldwide, “The Bandit” a ajuns la Roman Abramovich (prin Global Jet Luxembourg) în 2004. Propulsat de două motoare General Electric GE CF6-80C2B6F, avionul a efectuat primul zbor pe 19 mai 2003.

Conform The Sun, surse apropiate oligarhului rus spun că interiorul si modificările aduse Boeing-ului 767 (echipat chiar cu sistem anti-racheta) au costat sensibil mai mult decât prețul aeronavei. Prin urmare, miliardul rus și-a transformat aeronava într-una potrivită pentru un președinte de stat. Air Force One, avionul cu care circulă președintele Statelor Unite ale Americii, are același sistem de evitare al rachetelor.

"The Bandit" a fost evaluat la aproximativ 60 de milioane de euro, înainte să fie modificat.

La interior, predomina culoarea albă, dar și un maro strălucitor. Dungile negre înclinate în apropierea capătului ferestrelor cabinei pilotului, din exterior, îl fac să semene cu o mască și aceste detalii au dus la preundonimul "The Bandit". Ideea este că atunci când păsești pentru prima dată în aeronava ai impresia că te afli într-un palat. La interior se regăsesc o sală de banchet, cu 30 de locuri, o bucătarie, un birou și un dormitor cu un pat dublu.

În toamna lui 2018, Roman Abramovic a refuzat o ofertă de 2,5 miliarde din partea omului de afaceri britanic Jim Ratcliffe. Cel puţin trei miliarde de euro cere multimilionarul rus pentru a vinde clubul Chelsea.

"Deşi propunerea respinsă ar fi însemnat un adevărat record de vânzare pentru un club sportiv, Abramovic preferă să aştepte şi va încerca să vândă clubul la începutul anului 2019", au scris jurnaliştii de la Bloomberg.

Roman Abramovic a cumpărat clubul Chelsea în 2003, când i-a plătit 130 de milioane de lire sterline lui Ken Bates. În cei 15 ani în care i-a patronat pe londonez, clubul din capitala Angliei a câştigat 17 trofee, printre care se numără şi Liga Campionilor în sezonul 2011-2012.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: