image
Sursa foto: foto simbol

Vladimir Putin spune că nu e nevoie de carantină în Rusia, în ciuda creşterii drastice a infectărilor cu Covid

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a i-asigurat pe ruşi că nu va impune o nouă carantină la nivel naţional, în ciuda creşterii drastice a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 din ultimele săptămâni. Liderul de la Kremlin a spus că vaccinurile experimentale ruseşti anti-COVID sunt bune, informează Agerpres.

„Noi înţelegem perfect cum trebuie să acţionăm şi de aceea nu vom institui măsuri total restrictive şi o aşa-zisă carantină naţională sub care economia şi activităţile comerciale sunt practic oprite", a declarat Vladimir Putin.

„În pofida unei situaţii epidemiologice dificile, suntem pregătiţi mult mai bine să lucrăm în condiţiile impuse de această epidemie", a adăugat preşedintele rus.

Potrivit lui Putin, în caz de necesitate, măsuri „ţintite şi justificate" ar putea fi luate independent în regiuni şi oraşe „pentru a proteja la maximum securitatea oamenilor", menţinând în acelaşi timp „activităţile întreprinderilor".

În acelaşi timp, Putin a declarat că vaccinurile experimentale ruseşti împotriva COVID-19 sunt eficiente şi că Rusia speră să înceapă vaccinarea în masă până la sfârşitul anului.

Rusia, care a cunoscut importantă recrudescenţă a epidemiei în ultimele săptămâni, a înregistrat joi 17.717 noi de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 şi 366 de decese, ceea ce constituie un record.

Ţara este a patra în lume ca număr de cazuri înregistrate, cu un total de 1.581.693 contaminări şi 27.301 morţi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: