image
Sursa foto: digi24.ro

România: Sorin Ovidiu Vântu, condamnat la 10 ani de închisoare pentru delapidarea Asociaţiei Salariaţilor SNP Petrom

Judecătorii Curții de Apel București au decis condamnarea omului de afaceri într-un dosar în care Sorin Ovidiu Vântu a fost judecat, alături de alte persoane, printre care Liviu Luca, pentru delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din SNP Petrom SA.

În prima instanță, omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani și 6 luni de închisoare. Prin contopire cu celelalte pedepse pronunțate de-a lungul timpului de instanțele de judecată, Curtea de Apel București a emis un nou mandat de executare pe numele lui Sorin Ovidiu Vântu, de 10 ani de închisoare.

În cazul liderului de sindicat Liviu Luca, Curtea de Apel București a menținut decizia primei instanțe, de condamnare la 10 ani, scrie digi24.ro.

Sorin Ovidiu Vântu se află în prezent în închisoare, executând o pedeapsă de 8 ani, primită în cel de-al patrulea dosar penal.

Procesul privind delapidarea patrimoniului Asociației salariaților SNP Petrom SA a început în 2014.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arătau, la data trimiterii rechizitoriului în instanţă, că în perioada 2005 - 2006, Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan au constituit un grup infracţional organizat ce a avut drept scop iniţial obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prin delapidarea acesteia.

Fondurile au fost folosite în dauna Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA şi implicit a membrilor săi, prin participarea offshore-ului Elbahold Ltd, controlat la acel moment de Vîntu şi ulterior de Luca, la majorarea de capital social al SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), acţiunile Asociaţiei Salariaţilor diminuându-se de la 50 la 25 la sută, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: