image
Sursa foto: pdm.md

Viza în baza căreia Plahotniuc a călătorit oficial în SUA în ultimii patru ani a EXPIRAT; Când a folosit-o ultima dată

Viza de tip B1, pentru călătorii temporare în Statele Unite ale Americii, deținută de fostul lider PD Vladimir Plahotniuc, cu care acesta s-a aflat ultima dată în SUA la scurt timp după pierderea puterii, în luna iunie 2019, a expirat ieri, 14 decembrie. Viza în cauză i-a fost oferită pentru identitatea lui reală a acestuia, cu numărul de pașaport „AA0000001”, eliberat de autoritățile Republicii Moldova.

Deși se spune că ar fi și acum în Statele Unite ale Americii, potrivit paginii Web a bazei de date deschise a organelor de imigrare ale SUA, cetățeanul Republicii Moldova Vladimir Plahotniuc, cu pașaportul cu numărul „AA0000001”, s-a aflat pentru ultima dată în SUA în perioada 15-17 iunie, la scurt timp după ce a părăsit teritoriul Republicii Moldova ca urmare a schimbării puterii în țară.

Plahotniuc vizăPlahotniuc viză

Acesta a intrat și s-a aflat pe teritoriul SUA în baza unei vize de tip B1, pentru călătorii temporare, eliberată celor care doresc intrarea în Statele Unite în scopuri de afaceri, scrie realitatea.md.

Accesând baza de date deschise a organelor de imigrare ale SUA, vedem că în decursul anilor 2015-2019 Plahotniuc a avut 16 vizite pe teritoriul Statelor Unite (intrări și ieșiri) cu o durată între una și cinci zile.

Cea mai scurtă vizită a avut loc pe 11 aprilie 2015, când Vlad Plahotniuc a intrat pe teritoriul SUA și a plecat în aceiași zi. Cele mai lungi vizite, cele de cinci zile, au avut loc între 10-15 iulie 2017 și 2-7 mai 2019. Documentul în cauză a expirat ieri, 14 decembrie.

Aceasta însă nu înseamnă că fostul lider democrat nu se poate afla în SUA în baza pașaportului său eliberat de autoritățile Republicii Moldova pe numele „Vladislav Novak”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: