image
Sursa foto: facebook.com/pg/Staucenimd

Un bloc din Stăuceni cu 386 de apartamente, plasat în izolare, după ce un locatar a fost diagnosticat cu Covid-19

Un bloc locativ din comuna Stăuceni cu 386 de apartamente a fost plasat în regim de izolare după ce o persoană care locuiește în blocul respectiv a fost testat pozitiv la prezența Covid-19.

Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, iar blocul va fi în izolare până la data de 16 aprilie.

Primăria comunei a venit cu un set de reguli pe perioada regimului de izolare, pe care locatarii trebuie să le respecte.

Astfel, locatarii zilnic vor informa prin telefon medicul de familie despre starea lor de sănătate. Totodată se recomandă, doar unui membru matur al familiei să iasă, de 2-3 ori pe săptămână, pentru a procura produse alimentare și de primă necesitate sau medicamente, iar în cazul ieșirii din bloc, persoana trebuie să poarte mănuși și mască.

Persoanelor aflate în carantină (care au fost în contact cu persoane confirmate pozitiv la COVID-19) li se interzice să părăsească locuința, în caz de necesitate pentru aprovizionare cu produse alimentare și de primă necesitate sau medicamente, vor lua legătura cu Punctul de Dirijare pentru Situații Excepționale la numărul de telefon: 022 32 69 76;

Se interzice accesul altor persoane decât locatari în incinta blocului de locuit, pe perioada regimului de izolare;

Se recomandă, pâna la data de 16 aprilie, abținerea de la deplasarea la locul de muncă sau, în măsura posibilităților, exercitarea atribuțiilor de serviciu de la domiciliu. În cazul în care trebuie să prezinte certificat medical la locul de muncă, locatarii se vor adresa la IMSP Centrul de sănătate din com. Stăuceni la numărul de telefon: 0 60 008 808, pentru a întocmi documentația necesară.

Administratorul blocului de locuit va asigura supravegherea respectării măsurilor sus-menționate și anunțarea organelor de resort în cazul nerespectării acestora de către locatari. Colaboratorii Sectorului de Poliţie vor supraveghea respectarea regimului de izolare de către locatarii blocului de locuit din strada Unirii nr. 20, precum și a măsurilor dispuse anterior de autoritățile publice centrale și locale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: