image
Sursa foto: moldova24.info

ANSP vine cu detalii privind intoxicația de la grădinița din Bacioi: Toate persoanele afectate au fost externate

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică vine cu informații suplimentare cu privire la intoxicația alimentară de la grădinița din comuna Băcioi, unde au fost afectați 36 de copii și două persoane mature. Potrivit ANSA, la data de 30 august, toate persoanele au fost externate în stare satisfăcătoare.

În cadrul investigațiilor de laborator a probelor biologice de la persoanele bolnave și a produselor alimentare, efectuate de ANSP, a fost confirmată Salmonella enteritidis.

Amintim că la data de 22 august la Direcţia managementul urgenţelor de sănătate publică, opiii au fost internați 30 de copii și doi maturi.

Copii cu vârste cuprinse între 2-6 ani şi cele două persoane adulte, cu semne de toxiinfecţie alimentară, prezentau diaree frecventă, febră, slăbiciune generală, cefalee, greţuri, vomă.

Salmoneloza este o infecție bacteriană comună omului și animalelor, care afectează tractul intestinal. Oamenii, cel mai frecvent, se infectează în urma consumului de carne, ouă sau produse din ouă crude (ex. maioneza) contaminate primar și insuficient preparate termic. De asemenea, alimentele pot fi contaminate secundar, atunci când în procesul de preparare a produselor alimentare sunt implicate persoane bolnave.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: