image
Sursa foto: digisport.ro

Halep, avans uriaș în clasament, dar acesta se poate comprima: Cine pune presiune pe Simo și unde se va da prima bătălie

Simona Halep a fost eliminată fără drept de apel la US Open în turul inaugural, scor 6-2, 6-4 pentru Kaia Kanepi, dar se poate consola cu locul 1 WTA. Totuși, acesta poate fi în pericol în viitorul apropiat, dacă Wozniacki va face un turneu mare la Flushing Meadows.

Halep e sigură că va fi numărul unu mondial și după US Open, independent ce se va întâmpla. Totuși, avansul uriaș pe care îl are în acest moment se poate comprima, dacă ocupanta locului secund, Caroline Wozniacki, va ajunge departe în turneu.

Simo a pierdut și în 2017 la New York tot în primul tur (învinsă de Sharapova), astfel că va rămâne la capătul acestor două săptămâni de competiție cu 8.061 de puncte.

Nimeni nu o poate depăși, însă Wozniacki poate să îi facă marcaj strâns. Eliminată anul trecut în turul secund, daneza are șansa de a câștiga aproape 2000 de puncte. Presupunând că va câștiga turneul, Caro ar ajunge aproape de granița de 8000 de puncte, între cele două urmând a fi sub 200 de puncte diferență.

Pentru Simona rămânerea pe locul 1 WTA e extrem de importantă, din perspectiva unui record pe care îl poate atinge. Ea are în acest moment garantate 44 de săptămâni pe prima poziție și e la doar 7 săptămâni distanță de Victoria Azarenka, care a stat 51 de săptămâni pe fotoliul de lider. Dacă va trece de sportiva din Belarus, Halep va intra în top 10 all-time al jucătoarelor care au stat cel mai mult pe primul loc în clasament.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: