image
Sursa foto: Getty Images

Medicii din Croaţia, în alertă din cauza supraaglomerării spitalelor

Asociaţia medicilor de spital din Croaţia (HUBOL) este îngrijorată de ameninţarea de supraaglomerare a spitalelor din cauza pacienţilor grav bolnavi de COVID-19, informează luni agenţia germană de presă DPA.

Sistemul de sănătate din Croaţia ''nu mai există'', a afirmat aceasta într-un comunicat difuzat duminică, potrivit presei croate. ''Sistemul nu există din moment ce este nevoie de relaţii pentru a avea acces mai repede la un pat cu oxigen''.

Totodată, asociaţia a criticat şi guvernul. În timp ce ''pacienţi cu COVID aşteaptă ore întregi în spital pentru că nu există locuri disponibile'', înalţi funcţionari guvernamentali s-ar ocupa de această problemă "ca nişte adolescenţi narcisişti aroganţi".

În prezent, în Croaţia, 1.418 pacienţi primesc îngrijiri medicale în spital, dintre care 170 sunt conectaţi la aparate de ventilaţie.

Incidenţa la şapte zile a îmbolnăvirilor a crescut vertiginos în ţară în ultimele două săptămâni, potrivit Universităţii John Hopkins din Statele Unite, ajungând duminică la 587,9 de noi infectări la 100.000 de locuitori, scrie Agerpres.

În total, 52,6% din populaţie beneficiază de o protecţie vaccinală completă în Croaţia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: