”Deciziile pe care le luăm ne reprezintă și ne fac ceea ce vrem să fim. Poți merge chiar și prea departe, câteodată să greșești. Dar asta înseamnă că trăiești și așa am venit eu pe lume.

După meciul de pe Bernabeu am avut parte de lungi plimbări pentru a mă relaxa. A fost o săptămână care m-a făcut să experimentez emoții puternice, adrenalină pură. Pentru asta trăiesc”, a spus Buffon, după meciul cu Sampdoria (3-0).

După ce l-a înfruntat pe Michael Oliver după decizia penalty-ului, căpitanul bianconerilor l-a făcut praf pe ”centralul” englez: ”A fost o zecime de penalty. Nu știu ce a văzut arbitrul, dar a fost o fază discutabilă. Nu poți dicta penalty la o asemenea fază, petrecută în al treilea minut al prelungirilor. Echipa a dat totul, iar un om nu poate distruge un asemenea vis, după o revenire extraordinară, după o asemenea fază.

Cu siguranță, nu ai o inimă în piept dacă faci asta, ci un coș de gunoi. Dacă nu ai caracterul să arbitrezi un asemenea meci, disputat pe un astfel de stadion, mai bine stai în tribună alături de soție și copii, bea un suc și mănâncă chipsuri.

Puteam să îi spun orice arbitrului în acel moment, dar el trebuia să înțeleagă ce dezastru a creat. Dacă nu ai curajul să iei o decizie și nu poți face față presiunii, stai în tribună și mănâncă chipsuri. Decizia asta a fost a unui animal, nu a unui om", a "tunat" Buffon, la finalul meciului.

Pentru Buffon, acela a fost primul cartonaș roșu încasat în Champions League, în cele 117 meciuri adunate în întreaga carieră. 50 de partide a încheiat italianul fără gol primit în cea mai tare competiție inter-cluburi.