image
Sursa foto: AFP

Cutremur devastator în Albania: 21 morți și 600 de răniți: Momentul în care s-a produs seismul

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade a avut loc marți dimineață în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala țării, Tirana. Bilanțul se ridică la 21 morți și peste 600 de răniți, însă autoritățile se așteaptă să crească, având în vedere că numeroase persoane ar putea fi prinse sub dărâmături.

„Am pierdut vieţi, am şi salvat multe vieţi", a declarat presei marţi seara premierul Edi Rama, care a vizitat persoane rănite spitalizate în Tirana. "Din păcate, bilanţul pierderilor nu este definitiv", a precizat el înainte de a anunţa zi de doliu naţional miercuri.

Echipele de salvatori s-au mobilizat toată ziua de marţi, soldaţi, poliţişti şi personal din cadrul Protecţiei Civile căutând printre ruinele clădirilor prăbuşite în oraşele cele mai afectate, situate în apropiere de epicentru, pe coasta Mării Adriatice.

Maratonul căutărilor a continuat în întuneric, la lumina lanternelor frontale, pentru găsirea supravieţuitorilor.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său albanez, Ilir Meta. „În clipele de grea încercare pentru cetățenii albanezi, vă transmit, în numele Republicii Moldova și al meu personal, sincere cuvinte de încurajare și sentimentele noastre de profundă compasiune. Vă rog să adresați condoleanțe familiilor îndoliate și urări de recuperare grabnică celor răniți. Republica Moldova își manifestă solidaritatea cu întregul popor albanez”, se menționează în mesajul președintelui.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: