image
Sursa foto: tv8.md

Litvinenco, despre ședința Comisiei Juridice: A renăscut binomul PD-PSRM? Ședința NU a fost convocată regulamentar

Președintele Comisiei Juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, afirmă că ședința de astăzi, în cadrul căreia a fost emis un „aviz consultativ” cu privire la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, a fost convocată neregulamentar.

„A renăscut binomul PD-PSRM?! La ședința comisiei juridice de astăzi cvorumul a fost asigurat de deputații PSRM și PD”, a menționat Litvinenco, deputat al fracțiunii PAS, blocul ACUM.

El a precizat că deputații Blocului ACUM nu au participat la ședință întrucât nu a fost convocată regulamentar.

„Conform Regulamentului Parlamentului, ședința se convoacă de președinte sau, în caz de absență a acestuia, de către vicepreședinte. Ședința respectivă a fost convocată de Vasile Bolea, vicepreședinte, chiar dacă președintele nu este absent”, a spus Litvinenco.

Totodată, acesta precizează că regulamentul Parlamentului nu prevede necesitatea vreunui raport al comisiei juridice în cazul moțiunilor de cenzură.

„Și niciodată în istoria parlamentarismului moldav comisia juridică nu a dat rapoarte pe moțiuni de cenzură”, a adăugat Litvinenco.

Comisia Juridică, numiri și imunități a aprobat un aviz consultativ cu privire la moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, inițiată de PSRM. Asta, în condițiile în care Regulamentul Parlamentului prevede că nu este nevoie de un aviz la dezbaterea moțiunii de cenzură.

„Pentru” au votat șase membri ai comisiei prezenți la ședință. Deputații Blocului ACUM au boicotat ședința.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: