image
Sursa foto: ria.ru

Dodon s-a gândit trei zile cum să nu-l supere pe Putin: O postare delicată pe Facebook despre conflictul Ucraina-Rusia

De frică să nu-l supere pe Putin, președintele Igor Dodon tratează cu mănuși albe conflictul dintre Ucraina și Rusia. Trei zile i-a luat președinției ca să vină cu o reacție. Și nici atunci nu a fost una oficială, emisă de Președinție, ci o postare pe facebook a consilierului său.

„Orice acțiune care poate duce la înrăutățirea situației și așa dificile din regiune este foarte periculoasă, iar noi suntem convinși și sperăm că cele două țări prietene ale RM își pot soluționa neînțelegerile și conflictele prin dialog, pe cale pașnică și diplomatică. Suntem îngrijorați de posibile dificultăți cu care ar putea să se confrunte cetățenii și exportatorii moldoveni care tranzitează teritoriul Ucrainei, iar primele semnale în acest sens deja au apărut. Analizăm foarte atent situația la frontiera RM cu Ucraina, pe segmentul transnistrean, pentru a exclude și a preîntîmpina orice provocări. Secretarul Consilului Suprem de Securitate este în legatură permanentă cu conducerea instituțiilor abilitate. Încă o dată, sperăm că acest episod îngrijorător nu va avea consecințe grave pentru securitatea regională și își va găsi o rezolvare politică pașnică”, a scris pe facebook consilierul președintelui Dodon, Maxim Lebedinschi.

Nu este de mirare grija lui Dodon de a nu-l supăra pe Putin, în situația în care întregul său program electoral se ține pe promisiuni girate de Vladimir Putin și care vizează facilități pentru moldoveni fix pentru perioada electorală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: