image
Sursa foto: Profimedia

Lukașenko: „Ucraina ar trebui să se predea dacă nu vrea ca un număr uriaș de oameni să moară”

Dictatorul bielorus, Aleksandr Lukașenko, a cerut Ucrainei să nu se mai apere împotriva agresorilor ruși, pentru a evita „distrugerea” și „moartea unui număr uriaș de oameni”, relatează Sky News, citat de Digi24.

Dictatorul de la Minsk spune „că totul este în mâinile Ucrainei acum” și a cerut țării să se predea în fața invadatorilor. „Totul e în mâinile Ucrainei acum, dacă nu vor ca un număr uriaș de oameni să moară. E greu, e complicat, e dificil, dar trebuie să se oprească. Drumul pe care merg este cel al distrugerii Ucrainei”, a declarat Lukașenko, unul dintre apropiații lui Putin.

La momentul declanșării invaziei, Lukașenko a permis armatei ruse să folosească teritoriul țării sale pentru a pătrunde în nordul Ucrainei.

Deși Lukașenko nu s-a alăturat direct, cu trupe, invaziei lui Putin, au existat multe speculații de-a lungul timpului că acest lucru urmează să se întâmple, sau că dictatorul rus ar pune presiune pe Lukașenko să se alăture invaziei lui bolnave.

Dictatorul bielorus a ținut să precizeze că nu vrea să dea vina pe Ucraina sau pe președintele Volodimir Zelenski pentru război.

Declarațiile lui Lukașenko vin după altele similar de cinice ale purtătorului de cuvânt al lui Putin, care spunea că „Ucraina poate să pună capăt suferinței” dacă se predă Rusiei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: