image
Sursa foto: vesty.co.il

Cutremurător: Fetița de numai un an a unui cuplu de moldoveni stabiliți în Israel, omorâtă la grădiniță

Durere fără margini într-o familie de moldoveni, stabilită în Israel. Fiica lor de un an și două luni s-a stins din viață după ce a fost găsită în stare inconştientă în grădinița pe care o frecventa în orașul Petah Tikva. Vinovată de această tragedie ar fi chiar educatoarea, o tânără de 23 de ani, originară din Ucraina.

Copila a fost găsită inconștientă în camera de joacă a grădiniței pe care o frecventa, pe 16 mai. Fetiţa a fost transportată de urgență la spital, însă nu s-a mai putut face nimic pentru ea. Deși medicii nu au depistat urme de violență pe corpul micuței, circumstanțele morții acesteia au intrat în vizorul poliției, care a demarat o anchetă. Mai mult amănunte ale investigației au fost dezvăluite abia acum de către autorități. Poliția o acuză pe una dintre educatoare, o tânără de 23 de ani, originară din Ucraina, care locuia temporar în Israel, că este cea care a provocat moartea copilei. Învinuirile au fost aduse în baza imaginilor de pe camera de supraveghere instalată în camera de joacă a grădiniței. Din imagini se vede cum educatoarea a târât-o de mână pe fetița de doar un an și două luni, iar ulterior, a aruncat-o pe o saltea. Mai apoi, cu o cruzime de neimaginat, tânăra a acoperit-o cu o plapumă și a stat aşezată pe ea timp de câteva minute, în timp ce naviga pe telefonul mobil.

Directoarea grădiniței și două educatoare, inclusiv cea care ar fi provocat decesul micuței, au fost reținute de poliția israeliană. Angajata respectivă este suspectată și de comportament abuziv față de alți copii. Îndurerată, mama victimei a declarat că nu-și dorește decât ca tânăra care i-a luat viața fiicei sale să răspundă pentru crima sa și să ajungă după gratii.

Femeia a avut și un mesaj pentru toți părinții din Israel.

Potrivit presei străine, părinții micuței, care munceau de mai mulți ani în Israel, au revenit în Republica Moldova pentru înmormântarea fetiței lor. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: