image
Sursa foto: Jurnal.md

Concursul pentru funcția de procuror general va fi lansat până la sfârșitul săptămânii

Concursul pentru ocuparea funcției de procuror general va fi lansat până la sfârșitul acestei săptămâni. Despre aceasta a anunțat astăzi ministrul Justiției, Olesea Stamate, la prezentarea raportului de activitate a Guvernului pentru 100 de zile de mandat.

„O Procuratură funcțională și responsabilă este indispensabilă funcționării statului de drept și urmăririi penale eficiente, având ca obiectiv final reducerea criminalității. Pentru ca PG să asigure că dosarele de rezonanță vor ajunge pe masa judecătorilor, iar dosarele politice la comandă nu vor mai existam, am elaborat și promovat în Parlament proiectul de lege privind PG, astfel ca să creem condiții pentru alegerea unui procuror general profesionist și integru”, a declarat Olesea Stamate.

Potrivit noilor prevederi ale Legii procuraturii, procurorul general urmează să fie ales de către Consiliul Superior al Procurorilor dintr-o listă scurtă de candidați propusă de o comisie, constituită din experți pe lângă Ministerul Justiției.

Amendamentele la Legea procuraturii au intrat în vigoare pe 21 septembrie, odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

Anterior, premierul Maia Sandu a făcut apel către persoanele cu verticalitate din domeniul justiției să se înscrie în concursul pentru funcția de Procuror General.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: