image
Sursa foto: zdg.md

Un milion de lei pentru extinderea terenului pe care se înalță luxosul sediu al PD // Investigație RISE

Terenul pe care se înalță sediul central al Partidului Democrat din Moldova (PDM) se extinde, potrivit unei investigații RISE Moldova.

Constar Invest SRL, firma care deține impunătoarea clădire din strada Armenească din Chișinău, urmează să plătească municipalității peste un milion de lei pentru a mai prelua oficial aproximativ trei ari.

Extensia „teritoriului democrat” se face din contul unui teren amenajat anterior de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Acest lucru este prevăzut într-o decizie aprobată de Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în ședința extraordinară din 18 iunie 2018.

Cei circa trei ari reprezintă, de fapt, un pasaj care asigură accesul mașinilor în spatele clădirii de lux, atât din strada Armenească, cât și din strada Bulgară. Acesta este înconjurat de un gard înalt de câțiva metri și a fost amenajat anul trecut, când actualul sediu PDM a fost renovat.

Terenul este proprietate publică și aparține Consiliului municipal Chișinău și Direcției generale educație, cultură, tineret și sport.

Firma Constar Invest SRL a cumpărat clădirea din strada Armenească de la Partidul Comuniștilor din Moldova în ianuarie 2017. Ulterior aceasta a suportat lucrări ample de reparație, iar în noiembrie 2017 PDM și-a arborat drapelul pe fațada clădirii de lux, care se află la doi pași de blocul din strada Bulgară unde locuiește Plahotniuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: