Antrenorul de fotbal şi-a cerut iertare de la părinţi: "Mulţumesc pentru sprijinul vostru moral. Cer iertare tuturor părinţilor acestor copii", a scris tânărul în vârstă de 25 de ani, Ekkapol Chantawong.

În paralel, autorităţile care vor să evite o extracţie prin apă a copiilor, au insistat asupra opţiunii de a fi evacuaţi pe sus.

"Am efectuat peste o sută de foraje. Dar încă nu am localizat poziţia lor", a declarat sâmbătă presei şeful celulei de criză, Narongsak Osottanakorn. În interior, copii sunt în stare bună de sănătate, a asigurat el, în pofida zvonurilor privind o scădere a nivelului de oxigen.

După publicarea celor două clipuri, primul filmat când au fost găsiţi de scafandrii britanici luni seară şi cel de-al doilea de marţi, nicio imagine nu a mai fost publicată despre grupul refugiat pe un loc mai înălţat al peşterii pentru a se feri de apă, la distanţă de peste 4 km de intrare.

Scrisorile trimise de copii familiilor lor sunt primele mărturii publice transmise de marţi.

"Nu vă îngrijoraţi, mama şi tata, sunt două săptămâni de când am plecat, dar o să mă întorc să vă ajut la magazin, scrie un băieţel Ekkarat, semnând cu porecla sa de pe teren, Bew, şi ai cărui părinţii au o băcănie.