image
Sursa foto: Getty Images

Copiii blocaţi în peştera din Thailanda au trimis scrisori părinților prin intermediul scafandrilor

Scrisori ale celor 12 copii blocaţi de două săptâmâni în peşteră alături de antrenorul lor de fotbal în peştera inundată din Thailanda au fost trimise cu ajutorul scafandrilor, în timp ce peste o sută de foraje au fost realizate vertical, alternativă la extracţia prin apă considerată riscantă, relatează AFP citată de Agerpres.

Antrenorul de fotbal şi-a cerut iertare de la părinţi: "Mulţumesc pentru sprijinul vostru moral. Cer iertare tuturor părinţilor acestor copii", a scris tânărul în vârstă de 25 de ani, Ekkapol Chantawong.

În paralel, autorităţile care vor să evite o extracţie prin apă a copiilor, au insistat asupra opţiunii de a fi evacuaţi pe sus.

"Am efectuat peste o sută de foraje. Dar încă nu am localizat poziţia lor", a declarat sâmbătă presei şeful celulei de criză, Narongsak Osottanakorn. În interior, copii sunt în stare bună de sănătate, a asigurat el, în pofida zvonurilor privind o scădere a nivelului de oxigen.

După publicarea celor două clipuri, primul filmat când au fost găsiţi de scafandrii britanici luni seară şi cel de-al doilea de marţi, nicio imagine nu a mai fost publicată despre grupul refugiat pe un loc mai înălţat al peşterii pentru a se feri de apă, la distanţă de peste 4 km de intrare.

Scrisorile trimise de copii familiilor lor sunt primele mărturii publice transmise de marţi.

"Nu vă îngrijoraţi, mama şi tata, sunt două săptămâni de când am plecat, dar o să mă întorc să vă ajut la magazin, scrie un băieţel Ekkarat, semnând cu porecla sa de pe teren, Bew, şi ai cărui părinţii au o băcănie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: