image
Sursa foto: Jurnal.md

Pronunțarea sentinței în dosarul lui Gheorghe Petic va avea loc pe 20 martie; Ce spun avocații

UPDATE: 14:30 // Avocata lui Gheorghe Petic, Angela Istrate, a declarat jurnaliștilor că pronunțarea sentinței finale în dosarul fostului polițist de frontieră va avea loc pe data de 20 martie.

Procesul de astăzi a fost unul cu ușile închise, iar presa nu a fost lasată să asiste, deoarece, potrivit judecătorilor, astăzi Gheorghe Petic și-a putut spune ultimul cuvânt în acest caz. De menționat că, acces în sala de judecată a avut doar jurnaliștii unui post afiliat oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Avocata lui Petic a declarat că starea de sănătatea a clientului său este din ce în ce mai rea. Gheorghe Petic le-a spus apărătorilor că este deținut în penitenciar cu persoane care sunt infectate de HIV/SIDA. Fapt care prezintă un real pericol pentru sănătatea acestuia.

///////////////////////////////////

Cu puțin timp în urmă, la judecătoria Orhei a început o nouă ședință de judecată în dosarul lui Petic. În fața judecătoriei sunt prezenți și susținătorii fostului polițist de frontieră. Presa nu a fost lăsată la ședință, iar mascații au bruscat jurnaliștii.

Susținătorii lui Petic scandează lozinci pentru eliberarea lui Gheorghe Petic: „Jos justiția coruptă”, „Jos mafia”, „Libertate Gheorghe Petic”.

Sediul Judecătoriei Orhei este împânzit de polițiști, carabinieri și mascați.

De menționat că procurorii cer ca Gheorghe Petic să fie condamnat la patru ani de închisoare. Totodată, aceștia cer ca Petic să achite o amendă 65 000 de lei, cheltuieli judiciare.

Reamintim că Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta respinge toate acuzațiile, declarând că este un dosar politic.

Jurnal.mdJurnal.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: