image
Sursa foto: Facebook/Iurie Botnari

„În numele unor oameni ca medicul Ecaterina Litvinschi se numesc străzi, iar dânsa a fost înmormântată ca o anonimă”

Premierul Ion Chicu este criticat pentru că nu a pomenit în discursurile sale numele Ecaterinei Litvinschi, femeia care muncea medic pe ambulanță și care a murit săptămâna trecută din cauza coronavirusului.

„Domnul Chicu, în discursul său de 17 minute, nu a găsit măcar 30 de secunde pentru a remarca faptul eroic al doamnei Ecaterina Litvinschi, care la vârsta sa de 79 de ani a fost până la ultima clipă pe prima linie de luptă pentru salvarea vieților noastre. În numele unor astfel de Oameni se numesc străzi, iar dânsa a fost înmormântată ca o anonimă”, a comentat deputatul Alexandru Slusari.

Vicepreședintele Platformei DA s-a referit la discursul premierului Ion Chicu susținut aseară, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

„Cu părere de rău, după discursul prim-ministrului, un discurs plin de aroganță, am realizat că cei de la guvernare nu se gândesc la consolidarea societății şi pur şi simplu nu au nevoie de ea. Ei cunosc totul. Ei nu au nevoie de sfaturi. Sunt cei mai deștepți. Nu fac greșeli. Niciun cuvânt despre acel „respiro” antiexemplar de ieri al lui Dodon”, a menționat Slusari.

Precizăm că Ecaterina Litvinschi a fost înmormântată în raza unde este preconizat să fie înmormântați cei contaminați cu virusul COVID-19, la marginea cimitirului Sfântul Lazăr, din capitală.

„Oare așa „onoare” merită un medic-erou?”, se întreabă nepotul femeii, care a lansat acuzații grave la adresa administrației spitalului „Toma Ciorbă” și a autorităților, spunând că mătușa sa ar fi fost infectată la o chemare la un pacient bolnav de COVID-19, unde a mers fără echipament special și fără a fi prevenită.

Mai mult, bărbatul a acuzat administrația spitalului că ar fi făcut presiuni ca femeia să nu dezvăluie condițiile în care s-a îmbolnăvit.

Noutăţile partenerilor

comentarii: