image
Sursa foto: vox.com

Incendiul de la Notre-Dame oprește campania pentru europarlamentare în Franța; Marile partide au anulat acţiunile electorale

Principalele partide franceze au anunţat marţi că îşi suspendă acţiunile electorale pentru alegerile europarlamentare din mai ca urmare a incendiului de la catedrala Notre-Dame din Paris, care a provocat o vie emoţie în ţară.

Prima pe lista de candidaţi a majorităţii guvernamentale şi fost ministru al Afacerilor Europene, Nathalie Loiseau, a anunţat, pe contul său de Twitter, suspendarea campaniei pe termen nedefinit.

În mod similar, europarlamentarul şi lider al Adunării Naţionale (fostul Front Naţional), Nicolas Bay, a informat într-o conferinţă de presă asupra unui armistiţiu de 24 de ore în ce priveşte lupta politică şi campania electorală.

Şi cel mai mare partid al dreptei franceze, Republicanii, a anulat un miting preconizat pentru marţi seara la Nîmes, cu participarea "numărului unu" al listei pentru europarlamentare, Francois-Xavier Bellamy, şi a preşedintelui, Laurent Wauquiez, precum şi o întâlnire cu cititorii ziarului local "Le Midi Libre".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: