image
Sursa foto: news.ro

Cei trei turişti dispăruţi în Munţii Făgăraş au fost găsiți morţi

Cei trei turişti care au dispărut în Masivul Făgăraş au fost găsiţi morţi. Operaţiunea de recuperare a trupurilor este în plină desfăşurare.

Preşedintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat pentru News.ro că echipele de salvatori au coborât în zona în care marţi fuseseră localizate cele două trupuri, iar cu acest prilej l-au găsit şi pe al treilea dispărut.

Şeful Salvamont România a precizat că operaţiunea este foarte dificilă, existând risc de producere a avalanşelor şi de căderi de pietre.

Salvamontiştii au reuşit să localizeze, până marţi seară, doi dintre cei turişti daţi dispăruţi în Munţii Făgăraş, dar recuperarea trupurilor a fost programată pentru ziua de miercuri.

Cei trei turişti sunt din Iaşi. Doi aveau 60 de ani, iar al treilea fiind minor, de 17 ani. Autoturismul acestora a fost găsit parcat în curtea unei mănăstiri din satul braşovean Breaza, unde s-ar fi aflat încă din 30 martie, conform localnicilor.

Dispariţia lor a fost raportată în urmă cu o săptămână, însă căutările au început în urmă cu trei zile, cu elicopterul, pentru că familia nu se arătase îngrijorată

Noutăţile partenerilor

comentarii: