image
Sursa foto: privesc.eu

Avocatul lui Andrei Năstase, despre amânarea deciziei privind validarea mandatului de primar: „Este nejustificată”

Validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase a fost amânată. Instanța invocă două sesizări ale unui concurent electoral și lipsa unor acte privind rezultatele alegerilor din primul tur. Avocatul lui Năstase, Dumitru Pavel, spune că amânarea este nejustificată, iar simplii cetățeni ai orașului se arată indignați de tergiversarea procesului.

Avocatul lui Andrei Năstase, Dumitru Pavel, susține că este o amânare nejustificată, întrucât o parte din vină o poartă anume instanța de judecată, care a avut mai multe zile la dispoziție pentru a aduce toate actele necesare de la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Botanica.

„În opinia noastră este o neînțelegere. care duce la tergiversarea procesului de validare a mandatului de primar. Din nou se confirmă bănuielile noastre de tărăgănarea acestui proces. Este abilitatea instanței de judecată ca să asigure prezența actelor care au intrat în instanță în fața judecătorului care trebuia să examineze”, a declarat avocatul.

Ședința de judecată a început la ora 10.30, iar decizia urma să fie pronunțată de către judecătorul Valentin Lastavețchi. Aceasta a fost amânată până luni, 18 iunie, la ora 9.00.

La judecătorie s-au adunat mai mulți locuitori ai Chișinăului care cer respectarea legislației.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: