image
Sursa foto: Jurnal.md

Escrocherie imobiliară în Chișinău: Un deținut a fost deposedat de propriul apartament de un boschetar

Noi episoade ale crimelor comise de un grup specializat în escrocherie imobiliară în capitală, care în primăvara anului 2019 a fost trimis în judecată. Un bărbat din capitală fără loc permanent de trai a deposedat un deținut de propriul apartament.

Cauza a fost pornită la demersul unui cetățean din Chișinău aflat atunci în detenție, care avea o cotă parte în locuința de care a fost deposedat în anul 2013. În urma măsurilor întreprinse și acțiunilor de urmărire penală recent efectuate, pe caz au fost identificate trei persoane participante la infracțiune, toți membri ai acestui grup criminal organizat.

Potrivit PCCOS, aceștia au convins un om al străzii să figureze ca proprietar al locuinței în cauză, într-un document de vânzare-cumpărare antedatat. Mai exact, prin acel document fals, cetățeanul care a depus demersul, sora și mama acestuia (pe când încă erau în viață) i-ar fi vândut așa-numitului proprietar locuința, în 2010. Ulterior, aceștia au înstrăinat imobilul, prin intermediul unei agenții imobiliare.

În prezent se întreprind măsur de investigație pentru stabilirea altor persoane implicate în această schemă infracțională, precum și a altor victime ale infracțiunii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: