image
Sursa foto: EPA/Agerpres

Un feribot cu 335 de persoane la bord pluteşte în derivă în Marea Baltică

Un feribot sub pavilion lituanian care transporta 335 de persoane a rămas fără motoare în Marea Baltică în urma unor probleme tehnice, dar nimeni de la bord nu a fost rănit, a declarat marţi pentru Reuters un purtător de cuvânt al companiei daneze DFDS.

"Au existat vibraţii şi fum, dar nu s-au văzut flăcări", a spus purtătorul de cuvânt, contrazicând informaţiile difuzate anterior de armata lituaniană privind declanşarea unui incendiu la bord.

Purtătorul de cuvânt nu a putut spune dacă pasagerii şi echipajul sunt în vreun pericol şi a afirmat că feribotul va trebui remorcat în port, scrie Agerpres.

Compania a precizat că feribotul va fi remorcat în portul lituanian Klaipeda, unde se deplasa dinspre Kiel, Germania, când s-a confruntat cu probleme tehnice.

Ministerul Apărării din Lituania a anunţat că "focul a fost stins" şi că patru nave militare lituaniene se îndreaptă spre feribot, unde vor ajunge până la ora 15.00 GMT.

Feribotul, Regina Seaways, a trimis un mesaj SOS la 10.45 GMT, iar armata lituaniană a trimis un elicopter spre vas şi a plasat alte două în stare de alertă în caz că va fi nevoie de ele, a anunţat anterior un purtător de cuvânt al forţelor aeriene lituaniene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: