image
Sursa foto: GettyImages

Un copil de 13 ani a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru blasfemie în Nigeria

Un copil de 13 ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru blasfemie în ţara africană Nigeria, după ce a fost auzit folosind limbaj vulgar la adresa lui Allah într-o conversaţie cu un prieten. El a fost condamnat la data de10 august de acelaşi tribunal care a condamnat la moarte un bărbat pentru blasfemie la adresa profetului Mohammed.

Pedeapsa lui Farouq reprezintă o încălcare a Cartei Africane pentru Drepturile şi Bunăstarea Copilului dar şi a constituţiei nigeriene, a spus avocatul său, Kola Alapinni care a depus o contestaţie în data de 7 septembrie.

El spune că a aflat de cazul lui Farouq din întâmplare în timp ce lucra la cazul bărbatului condamnat la moarte tot pentru blasfemie, iar atunci a aflat că cei doi au fost condamnaţi în aceeaşi zi, de acelaşi judecător.

„Blasfemia nu este recunoscută ca infracțiune de legea nigeriană. Ea este necompatibilă cu constituția Nigeriei”, a declarat Alapinni. Avocatul mai spune că mama băiatului a fugit într-un oraș din vecinătate după ce o gloată furioasă a năvălit asupra casei sale după arestul fiului ei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: